Регистрация

Постни овесени барчета със сушени плодове



Постни овесени барчета със сушени плодове
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2000

Овесен десерт с черен шоколад, ядки и плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 20.02.2018

Сещате се за модерните протеинови веган барчета, които се продават навред из хранителните магазини, фитнесите и лавките? Именно такова десертче приготвят Лора и Стоян, като се стремят хем да е веган, хем да е засищащо, хем да съдържа само полезни продукти. Така в сладкиша се комбинират ядки, черен шоколад, сушени плодове и едновременно с това не съдържа животински мазнини, бяло пшенично брашно и захар. Модерно, лесно за направа и интересно, това барче може да послужи като междинна закуска или прихапване преди тренировка.

За да го направите, първо трябва да запечете на фурна за 10-тина минути овесени ядки. Така се отварят ароматите и вкуса им. През това време можете да направите сладката смес като в касерола подгреете заедно кокосово масло, бадемова паста, щипка сол и мед. Трябва да се разтопят и превърнат в общ сладък сироп, който не бива да загаря по дъното на съда.

В чопър се смесват филирани бадеми с фурми и сушени череши. Смила се заедно. Черен шоколад без животински продукти се нарязва или рендосва. Овесените ядки се смесват с шоколада, медения сироп и смлените сушени плодове. Оформя се маслена топка и се разстила в покрита с хартиено фолио тава. След това се оставя на студено да стегне за поне час. После режете на парчета и вече имате домашни проитеинови барчета - същите като онези в магазина.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта