Регистрация

Постни кюфтета от нахут с джоджен



Постни кюфтета от нахут с джоджен
Лесно   |   Порции 12 броя   |   Видяна: 1311

Нахутени кюфтета с пресен лук и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

За постещите любители на кюфтетата каналът Dazzle Spoon предлага алтернативни кюфтета без месо. Това са подобия на нахутени хлебчета с изявен аромат на подправки и завладяващ вкус. Могат да се използват дори и като бирени мезенца.

Зърната от консерва нахут се изсипват в купата на пасатора. Добавя се пресен лук и свежи листа джоджен. Посолява се и се овкусява с червен пипер и чубрица. От получената смес се гребва и се изсипва в тава, застлана с домакинска хартия. Получават се малки кюфтенца. Е, можете да ги направите и по-големи, ако искате, но рискувате да се начупят при сервиране. Пекат се на 220 градуса за около половин час до 40 минути. После можете да поднесете със сос по желание.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта