Регистрация

Постна супа с кисело зеле и гъби



Постна супа с кисело зеле и гъби
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 2107

Оригинална рецепта за супа щи - руска зимна зеленчукова супа с кисело зеле.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 14.12.2017

Супа Щи - постното решение на Генерал Соворов да си хапва вкусни ястия без животински продути. Именно тази зелева чорба с картофи, моркови, целина и гъби готвят Лора и Стоян, за да зарадват почитателите на зеленчуковите ястия, руската кухня и постещите с нещо апетитно за студените зимни дни, което се доближава до вкуса на българина за продукти. Приготвя се лесно, но определено не се препоръчва на онези, които не харесват кисело зеле. За останалите може да послужи и като трезве чорба след тежка нощ, последвана от още по-тежко и главоболезнено утро.

Праз лук се реже на колелца; целина, чесън и моркови на дребни кубчета; печурки - на четвъртини, а кисело зеле и картофи на средно големи хапки. След това в тенджера се сгорещява зехтин и в него се запържват празия лук с целината, чесъна и мрковите. Щом се поотпуснат, се добавят зелето и картофите, овкусява се с ким, майорана, дафинов лист и бахар и се залива със зеленчуков бульон и зелев сок от киселото зеле. Подправя се със сол и пипер и се оставя да къкри за 30 минути.

След това е готова за сервиране. Ако бързате да изтрезнеете, можете да я хапвате и студена, за да активизира повече тялото. Ако пък не постите, поднесете с лъжичка заквасена сметана. Можете да украсите с наситнени листенца пресен магданоз.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта