Регистрация

Постна манджа със сини сливи и лук



Постна манджа със сини сливи и лук
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 839

Постна сливена гозба с лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г сушени сини сливи без костилки
  • 4 глави лук
  • 2 с.л. брашно
  • 5-6 с.л. олио
  • 550 мл вода
  • 1 с.л. с връх червен пипер
  • 1 с.л. с връх захар
  • чубрица и сол на вкус
  • лют пипер по желание

Начин на приготвяне:

1. Кипнете вода, намалете огъня и пуснете сливите в нея за 10-тина минути. Отцедете през гевгир.

2. Лука обелете и нарежете на полумесеци. Сгорещете олиото в тенджера и запържете в него лука.

3. Щом започне леко да позлатява, добавете сливите и 50 мл вода и оставете да се готви на умерен огън за 5-8 минути.

4. Поръсете брашното и червения пипер, разбъркайте, налейте останалата вода и ставете на умерен огън за 10 минути.

5. Добавете чубрицата, захарта и лют пипер по желание. Гответе още няколко минути и махнете от огъня.

Може да се хапва както топло, така и студено.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта