Регистрация

Постна баница с цвекло и орехи



Постна баница с цвекло и орехи
Лесно   |   Порции 12 броя   |   Видяна: 1276

Тестени хапки с плънка от цвекло и таханов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 27.11.2017

Банички със зеленчуци правят Лора и Стоян, като залагат на една постна рецепта, за да създадат веганско основно или апетитен ордьовър без животински продукти. Тези банички са различни, ароматни и вкусни и могат да бъдат направени като една голяма вита баница, в която си акомпанират зеленчуци, ядки и подправки. А на финала по желание можете да поднесете солените пурички със сос от тахан, който е идеалния завършек на вкусното тестено ястие.

Първо трябва да изпечем цвеклото. Увиваме индивидуално главите в алуминиево фолио, като предварително ги овкусяваме със сол и пипер и покапваме със зехтин. После слагаме в предварително загрятата на 180 градуса фурна за 1 час. След това ги вадим, обелваме и рендосваме на едро ренде. А между ваденето и охлаждането на цвеклото имаме достатъчно време да си направим и соса от ядки.

За плънката от орехи в блендер или чопър слагаме ядките, чесън, сминдух и сух кориандър. Бръмваме, за да се превърнат в ароматни трохи. Рендосаното цвекло смесваме с галета, овкусяваме със сол и пипер и подправяме със зехтин. След това преминаваме към баничките. Можете да ги правите както е показано във видеото - на малки пурички или пък да наложите една голяма баница. Има и трети вариант - да направите вита баница с цвекло. Вие си изберете. След като я наредите, намазнете кората със зехтин и поръсете с ким на зърна. Става много ароматно. После изпечете до готовност.

А докато баничките се пекат, можете да си направите сос за потапяне, като смесите намачкан чесън със сусамов тахан, лимонов сок и хрян. Готовите банички се сервират със соса и макар че са постни, е по-добре да се хапват топли.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта