Регистрация

Пълнено цвекло с ядки и босилек



Пълнено цвекло с ядки и босилек
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1246

Постни кошнички от печено цвекло с плънка от чесън, лешници и босилек.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 18.12.2017

Кошнички от цвекло - красив ордьовър в постен вариант показват Лора и Стоян, като правят ароматно предястие за студените месеци, използвайки само растителни продукти. Получават се красиви и елегантни салатени хапки с лилавеещ цвят и свежи аромати. Рецептата отнема около 2 часа, но същинското готвене е около 30-тина минути - останалото е печене на цвеклото.

Затова първо се захващаме с кореноплодния зеленчук и чесъна. Намерете си малки глави цвекло, защото иначе вместо кошнички, ще направите кашони. Всяка главичка се поставя в индивидуален лист алуминиево фолио. Същото правим и с няколко глави чесън. След това овкусяваме със сол и пипер, покапваме със зехтин и слагаме да се пекат в загрята на 180 градуса фурна - чесънът за 30 минути, а цвеклото за 1:30 часа. После обелваме цвеклото, разполовяваме и с чаена лъжичка издълбаваме част от сърцевината.

Вътрешността отива в купата на блендера заедно с обеления чесън, малко мед, чили на прах, листенца пресен босилек и лимонов сок. Добавя се сол, пипер, зехтин и сурови лешници и всичко се смила заедно. После с полученото пюре се пълнят кошничките. На финала се украсяват с листенца пресен босилек и се поднасят.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта