Регистрация

Постна баница с тиква и грис



Постна баница с тиква и грис
Лесно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 228

Сирпиран тиквеник с мляко и грис.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Постен тиквеник или млечна сладка баница - двете ястия стават по един и същи начин, като разковничето е заливката, показва народна баба в Кухнята на Звездев. Сладкишът се прави с готови кори и става доста бързо, стига да има кой да рендоса тиквата.

Взимат се две кори, върху тях се разпределя от рендосаната тиква, поръсва се с грис, орехи, захар, канела по желание и се покапва с олио. Навива се на руло и се слага в намаслена тава. Действа се по този начин до изчерпване на количествата, а после се разрязва на парчета и се покапва с още мазнинка. Пече се на 180 градуса под средното ниво за 20-тина минути.

Веднага след изваждане можете да залеете със студено мляко и да оставите да се поеме. Така става по-профирна млечна баница, но пък вече не е подходяща за пости и вегански събирания.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта