Регистрация

Постен солен кръмбъл със зеленчуци



Постен солен кръмбъл със зеленчуци
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1883

Постни печени тиквички с покривка от трохи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 26.03.2018

Запеканка от тиквички, пай от тиквички или кръмбъл с тиквики представлява рецептата за тези запечени тиквички под завивка от трохи, които готвят Лора и Стоян. Идеята е да се покаже една рецепта за постно ястие с печени тиквички, което е засищащо, с малко калории и без животински продукти. Пък и се готви лесно.

Първо се рендосват тиквичките, изсипват се в голяма цедка, застопорена върху купа и се овкусяват със сол и пипер. Идеята е да се отцеди максилмално количество вода от тях, защото тази излишна течност ще направи ястието кашкаво и с неприятна консистенция, а тиквичките ще станат по-скоро варени, отколкото печени. След 15-тина минути рендосаните тиквички се изстискват на ръка. Половината от тях се разпределят в тава, след това се поръсва с наситнен босилек и се покрива с другата половина. Покапва се със зехтин и се запича за 15 минути.

През това време се приготвят трохите като се смила в купата на чопъра хляб с чесън, неактивна мая (хранителна мая), сол и зехтин. След това кръмбълът се порсъва с трохите (за да се превръне ястието реално в кръмбъл) и се допича. Сервира се по желание с таханов сос или ако не постите - със сос от кисело мляко и чесън.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта