Регистрация

Постен сладкиш от кокосово мляко с ориз



Постен сладкиш от кокосово мляко с ориз
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1861

Постен оризов пудинг с кокос и ром.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 27.11.2017

Мляко с ориз е любима детска закуска, а някои пък изпитват неприазън към него, защото си спомнят за детската градина. Но този десерт може да бъде направен по много по-различен начин, така че спомените за ориз с мляко и канела да се превърнат в модерен оризов пудинг и то във веган вариант. Именно тази рецепта показват Лора и Стоян като заместват кравето мляко с кокосово и създават вкусен сладкиш с аомат на ванилия, канела и мнооого кокос.

Първо оризът се сварява във вода. Трябва да стане мек и без хрупкава сърцевина. След това в кокосовото мляко се добавят ванилия, канела и бял ром. Сместа се загрява и в нея влизат сварените и отцедени от водата оризови зрънца и голямо количество кокосови стърготини. Готви се известно време и се прехвърля в индивидуални купички.

Независимо дали ще сервирате топло или охладено, едва на финала поръсете със запечени на сух тиган кокосови стърготини и още канела, защото в противен случай ще се разкашкат и ще станат глетави, вместо ароматни и хрупкави. Ето една различна и модерна закуска или пък десерт.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта