Регистрация

Постен пълнозърнест хляб с шарена сол



Постен пълнозърнест хляб с шарена сол
Лесно   |   Порции 1 хлебче   |   Видяна: 1322

Пълнозърнесто хлябче без животински продукти.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Тестените ястия с пълнозърнесто или многозърнесто брашно стават все по-популярни заради качествата на продукта. В него има повече фибри и минерали, които действат благоприятно на стомаха и храносмилането. Затова в канала Dazzle Spoon показват как да си направим домашен насъщен с многозърнесто брашно. Разбира се, трябва да се сложи и бяло брашно, за да не стане хлябът прекалено твърд отвън и глетав отвътре.

Първо в купа се смесват суха мая, захар, брашно и вода. Оставя се да шупне за 10 минути. През това време двата вида брашно се пресяват в купа, добавя се шарена сол или дуга подправка по желание - червен или лют пипер, къри, чубрица, мащерка, босилек, сминдух. Оформя се кладенче и се изсипва маята. Добавя се олио и вода и се меси докато спре да лепне по ръцете. После се оставя да втаса за 1 час.

Следва да си оформите хлебчето. Авторите предлагат двукомпонентна лесна плетка, но можете да си оформите колачета или малки кръгли питки. Можете да оставите да втаса повторно след оформянето в тавата, където ще се пече. После влиза в предварително загрята на 200 градуса фурна. Гевречетата и малките питки ще са готови за около 25 минути, а голям хляб - за 30-тина.

Точните продукти и стъпки на направа - вижте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта