Регистрация

Постен ориз със зеленчуци по италиански

Постен ориз със зеленчуци по италиански
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 758

Гарнитура от ориз на тиган с шарени зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. олио
  • 1 глава лук
  • 100 г морков
  • 1 голяма червена сладка чушка
  • 70-100 г царевица (от консерва или замразена)
  • 70-100 г грах (от консерва или замразен)
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 ч.л. микс италиански подправки или си смесете сушени риган, розмарин и босилек
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1,5 ч.л. сол
  • 200 г ориз
  • 400 мл вряла вода

Начин на приготвяне:

1. Лука наситнете, моркова нарежете на парченца, а чушката нарежете на малки кубчета.

2. Изсипете ориза в купа, залейте с топла вода, измийте добре, изсипете водата и повторете още няколко пъти, докато течността остане съвсем бистра при миенето. Залейте с вода и оставете настрани да чака реда си.

3. Сгорещете олиото в голям тиган на умерен огън. Добавете лука, гответе и бъркайте една минута, добавете моркова и чушката, гответе 1 минута, след това царевицата, пак разбърквайте една минута, после и грахта. Отгоре минете през преса чесъна, добавете сол и пипер, италианския микс и размешайте. Оставете за 2 минути.

4. Изсипете ориза в тигана, като предваително го измиете за последен път и отцедите водата. Разбъркайте. Залейте с врялата вода и сложете капак. Оставете да се готви 20 минути без да го притеснявате. Може леко да намалите огъня.

5. Проверете дали зърната са се разварили. Разбъркайте ястието, опитайте и на соленост и ако всичко е добре, махнете от огъня и сервирайте като гарнитура или леко основно.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта