Регистрация

Постен качамак с маслини и царевица



Постен качамак с маслини и царевица
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 4000

Царевични хлебчета в доматен сос с маслини и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 04.12.2017

Пищно постно основно ястие готвят Лора и Стоян като показват рецепта за яхния от качамак в доматен сос, подходяща за вегани. Тази храна изглежда красиво и елегантно, а фактът, че в нея няма животински продукти, е изумителен, предвид вкуса, визията и множеството продукти, които си партнират.

Първо приготвяме качамак, като във вода разтваряме царевичен грис. Готвим докато набъбне напълно, поеме течността и започне да се отлепя от стените на съда. Навлажняваме го със зехтин, подправяме с мащерка, чесън на прах и хранителна мая и обогатяваме като добавяме цели зърна царевица от консерва. После прехвърляме в тава, заравняваме и покриваме с фолио, за да не хване неприятна кора. Оставяме настрани, за да стегне и да се оформи. А после го нарязваме на парчета.

Продължаваме с доматения сос, за който запържваме лук и чесън в зехтин, добавяме нарязани зелени маслини и домати от консерва. Овкусяваме с чипотле или лют пипер, добавяме пушен червен пипер и кимион и готвим до редуциране. След това прехвърляме доматения сос в тава и отгоре редим парчетата качамак, като ги потапяме от части в соса. Пъхваме във фурната да се запече.

А през това време правим и поръската като наситняваме бадеми и ги смесваме с хранителна мая. Накрая сервираме поръсено с ядковата смес и нарязани листенца босилек. Идеално, модерно, вкусно и лесно за направа. Пък и постничко.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта