Регистрация

Постен карфиол в доматен сос

Постен карфиол в доматен сос
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 333

Доматен сос с карфиол за гарнитура или като зимнина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг карфиол
  • 750 г домати
  • 20 г сол
  • 20 г захар
  • 5 зърна черен пипер
  • кимион и кориандър на вкус
  • вода
  • лимонтозу

Начин на приготвяне:

1. Карфиола разделете на цветчета. Измийте ги. Кипнете 1 литър вода с 1 с.л. лимонтозу и щом заври, пуснете цветчетата в нея за 3 минути. След това излейте в гевгир и шокирайте под течаща студена вода.

2. Доматите обелете, нарежете на кубчета и подгрейте до кипване. Добавете солта, захарта и пдправки на вкус. 2 минути след като разбъркате подправките, можете да добавите и карфиола. Гответе още 5 минути.

3. Сервирайте с поръска от пресен магданоз, а ако не сте на вегански режим, можете да рендосате кашкавал отгоре.

* Можете също така да добавите 2 с.л. оцет в ястието преди да го махнете от котлона. След това да прехвърлите в стерилизирани буркани, да покриете с капачките и да кипнете във вода за 15 минути. После завъртате капачките и имате готово ястие в буркани за когато ви потрябва.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта