Регистрация

Постен борш с цвекло, зеле, картофи и боб

Постен борш с цвекло, зеле, картофи и боб
Лесно   |   Порции 6-7   |   Видяна: 1182

Лилава супа за вегани с много зеленчуци и боб.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г картофи
  • 3 л вода
  • 300 г цвекло (сурово)
  • 4 с.л. олио
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 1 голяма глава лук
  • 1 морков
  • 250 г парче от зелка
  • 2 с.л. доматена паста
  • 1 с.л. захар
  • 250 г боб от консерва
  • сол и черен пипер
  • 2 дафинови листа
  • 3 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

1. Обелете цвеклото и го нарежете първо на шайби и след това шайбите - на лентички. Внимавайте - много цапа.

2. Обелете катофите и нарежете на кубчета, лука наситнете, зелето нарежете на тънки лентички, а моркова на четвъртини и после на кубчета.

3. Картофите изсипете в голяма тенжера и залейте с водата. Кипнете, отпенете и оставете да се варят 10 минути на слаб към умерен огън.

4. През това време подгрейте 2 с.л. олио в един тиган, сипете цвеклото и пържете минутка като разбърквате. Добавете лимоновия сок и оставете под капак да се готви на слаб огън 10 минути.

5. В друг тиган сгорещете още 2 с.л. олио и запържете вътре лука до първо позлатяване. Добавете морковите и гответе още 3 минути. След това исипете съдържанието на този тиган в тенджерата при картофите и добавете дафиновите листа и зелето.

6. Оставете да къкри на слаб огън 10 минути. Върнете се към тигана с цвеклото, който трябва да е изпълнил заветните си 10 минути задушаване. Добавете захарта и доматената паста и оставете да се задушава под капак още 5 минути.

7. През това време отцедете боба от соса на консервата и го прибавете в супата. Овкусете със сол и пипер и изсипете и съдържанието на тигана с цвеклото в тенджерата. Остава да прибавите намачкания чесън. Разбъркайте добре, захлупете с капака и оставете да се готви 15 минути на слаб огън. След това е готово за сервиране - може да се поднася както топло, така и студено.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта