Регистрация

Постен боб на фурна с моркови



Постен боб на фурна с моркови
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 96

Печен боб на фурна с лук, моркови и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Едър боб на фурна със зеленчуци се готви в Кухнята на Звездев и заухава на зимна постна гозба. Няма нищо трудно в рецептата, освен да се сетите да накиснете зърната ден по-рано, за да могат да покълнат, да се освободят от вредните си съставки и да се сготвят по бързо.

Кисналият боб се измива със студена вода, залива се с вода и се оставя да заври. Няколко минути след това водата се излива и се залива с нова - пак студена. На 100 г боб се сипва 1 литър вода. Вари се до готовност, след което се отцежда и се прехвърля в тава. Овкусява се със сол, риган, горчица, малко пудра захар за карамелизиране, сос Уорчестър, оцет и кетчуп. Добавят се наситнена глава лук и нарязан на шайби морков. Разбърква се хубаво, залива се с част от водата на варенето и се пъхва във фурната на 150 градуса за 1 час.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта