Регистрация

Постен боб в гърне

Постен боб в гърне
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 5952

Фасул чорба с лук, чушки, моркови и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши боб
  • 1 глава кромид лук
  • 1 среден морков
  • 1 червена чушка
  • 1 настърган домат
  • 3-4 супени лъжици олио
  • 1 супена лъжица джоджен
  • 1 клонка чубрица
  • черен пипер на вкус
  • 1 супена лъжица червен пипер
  • 1 супена лъжица брашно
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за около 5-6 часа. Отцеждаме. Слагаме го в гърне, заливаме със студена вода и варим в началото на по-силен, а после на тих огън. Преди да се свари напълно, се добавят нарязаните на дребно лук, морков и чушка. Слагаме и 1 лъжица олио. Когато продуктите омекнат, се добавят  и настъргания домат, чубрицата, черния пипер, джоджена и солта. Ястието се оставя да поври още 30-тина минути.

Правим запръжка в две лъжици олио, заедно с брашното и червения пипер. Изсипваме я в гърнето при останалите продукти. Варим още 10-тина минути.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. Ravioli
  2. Луна
  3. виц
  4. Пюре
  5. ус
  6. dee
  7. chi
  8. 538
  9. 808
  10. Зеле

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта