Регистрация

Порция сьомга с гарнитура и сос



Порция сьомга с гарнитура и сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2821

Печена сьомга със сметанов сос и гарнитура от ечемик с цвекло и спанак.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 08.02.2018

Трикомпонентно основно от сьомга със салатена гарнитура и сметанов сос с аромат на хрян готвят Лора и Стоян, за да дадат идея как да си направите луксозна и лесна порция сьомга, с която да посрещнете любим човек дори и на романтична вечеря или да докажете на партньора, че сте наистина добри в кухнята и имате модерно виждане за храната и начина й на сервиране. Ястието е леко и сравнително здравословно, като обещава да засити все пак и да порадва с богата палитра от вкусове и аромати.

Започваме с най-бавната част - гарнитурата. Тя се сервира студена, затова можете да си позволите да я направите предварително. За целта главички цвекло се поставят в алуминиево фолио, покапвт се със зехтин, овкусяват се със сол и пипер, завиват се, редят се в тава, налива се малко вода и се запичат на 170 градуса за 1 час. През това време си сварявате перлен ечемик и можете да приготвите соса като смесите горчица с ябълков оцет, ким и зехтин. Изпеченото цвекло се охлажда, обелва и нарязва на малки кубчета. Отцеденият ечемик се добавя към цвеклото, при тях се пускат листенца бейби спанак, осолява се и се залива с дресинга. Разбърква се и гарнитурата е готова.

Преминаваме към соса за рибата като смесваме заквасена сметана с хрян, копър, лимонов сок и малко солчица. Остава само да направим рибата - тя се готви последна, за да сме сигурни, че ще е още топла при сервиране. Почиства се и се подсушава. Върху кожата се правят нарези на ромбове, а след това се запържва с кожата надолу в малко зехтин. Обръща се, добавя се намачкан чесън и масло и се готви още малко. След това се сервира в голяма чиния в компанията на зелено-розовата салата и белия ароматен сос.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта