Регистрация

Португалски мъфини с яйчен крем

Португалски мъфини с яйчен крем
Средно   |   Порции 6-12   |   Видяна: 2595

Яйчени мъфини с лимон и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 жълтъка, на стайна температура и леко разбити
  • 1/2 ч.ч. много фина захар
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 3/4 ч.ч. пълномаслена сметана
  • 1/2 ч.ч. вода
  • 1 лента лимонова кора
  • 2 ч.л. екстракт от ванилия
  • 1 лист бутер тесто, леко размразено

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 220ºС и намаслете формичка за мъфини с 12 отделения.

2. Срежете тестото на две и залепете двете половини една върху друга. Навийте го здраво откъм късия край и го нарежете на 12 кръгчета с дебелина около 1 см. Разточете всеки, върху леко набрашнена повърхност, до диск с диаметър 10 см. Притиснете в приготвените формички.

3. Сложете жълтъците, захарта и царевичното нишесте в средна тенджерка и разбийте до смесване. Постепенно прибавете сметаната и водата и разбъркайте до гладкост. Добавете лимоновата кора и бъркайте на умерен огън до кипване. Свалете веднага от котлона и извадете лимоновата кора. Прибавете ванилията и разбъркайте. Оставете да престои за 5 мин. и да се сгъсти и след това напълнете тестените чашки с крема.

4. Печете за около 20 мин. или докато покафенеят хубаво. Ако искате хрупкава коричка, сложете решетката на фурната на най-горната позиция и печете така още около 5 мин. на грил. Също можете да използвате и сладкарска горелка за целта.

5.Извадете от фурната и щом се охлади, извадете мъфините и ги охладете върху решетка.

6. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта