Регистрация

Портокалов сладкиш с масло

Портокалов сладкиш с масло
Средно   |   Порции 10-16   |   Видяна: 2659

Кекс с цели резени портокал и аромат на ванилия и ликьор.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г масло
  • 250 г захар
  • 1 пакет ванилова захар
  • 1 щипка сол
  • 4 яйца
  • 6 с.л. мармалад от портокали
  • 250 г брашно
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 5 портокала
  • 4 с.л. портокалов сок
  • 5 с.л. портокалов ликьор (можете да пропуснете или да опитате с червен ром)
  • 3 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Разбийте маслото със захарта, ваниловата захар и щипката сол.

2. Едно по едно добавете при непрестанно разбиване и яйцата. Добавете 2 с.л. портокалов мармалад.

3. Смесете брашното с бакпулвера и след това го добавете към основната смес, като бъркате до получаването на хомогенна текстура без бучки.

4. Намазнете тава и прехвърлете в нея тестото. Пуснете фурната да загрява на 175 градуса.

5. Обелете портокалите и махнете бялата външна ципа. Разрежете всеки плод на 5-7 кръгчета, като отстраните семките, ако се появят такива.

6. Наредете портокалите плътно един до друг върху тестото.

7. Останалите 4 с.л. мармалад от портокали смесете с портокаловия сок и алкохола. Сгорещете и намажете със сместа портокалите.

8. Печете сладкиша около 40 минути в долната част на фурната. Проверете с клечка дали е готов.

9. След охлаждане по желание поръсете с пудра захар.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта