Регистрация

Портокалова роза с листенца от ябълка



Портокалова роза с листенца от ябълка
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 4048

Роза от портокал с ябълкови листеца за украса.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Най-красивата плодова салата, така можем да наречем този арт от плодове, в който портокал и ябълка се превръщат в елегантно цвете за украса на блюдо или на трапеза. А ако не ви е жал за труда, можете да сервирате тази храна на децата си, с идея да ги подстрекаете да хапнат малко полезни плодове. Направата на розичка от плодове е вид карвинг, но представената идея е по-скоро за начинаещи в изкуството. Тъй като комплектите специални резачи са особено скъпи и трудно намираеми в България, а карвингът по своете същество е наука, която трябва да се изучава и практикува, за да се постигнат наистина добри резултати, ние от kulinarno.bg откриваме за вас видеа, в които не са ви нужни нито инструменти, нито предварителна подготовка. Този клип е поредната нахотка.

В него ще разберете как с едно просто нарязване на тънки шайби, портокалът се превръща в перфектна роза. От вас се иска само да изтъните колелцата с остър нож и да ги подредите по определен начин. Следва навиването, за което прецизна ръка ще ви е от полза, но ако розичката ви се разпадне при първи опит, развийте и пробвайте пак. Не би трябвало да срещнете трудности.

Листенцата от ябълка пък са подходящи и като самостойна украса. Този вид рязане на ябълка се използва и при направата на пауни от ябълки - основна карвинг украса. След като ги оформите, е добре да покапете с лимонов сок, защото иначе рискувате бялата част на ябълката да потъмнее при окислението. А ако очаквате гости и на трапезата ви има този арт - несъмнено ще направите страхотно впечатление.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта