Регистрация

Полска супа с патешки дреболии

Полска супа с патешки дреболии
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3797

Супа с патешко и ребра.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • патешки (или гъши) вътрешности и кръв
  • 450 г ребра
  • 1 стрък целина
  • 2 малка връзка магданоз
  • 1 малка глава лук
  • 4 зърна бахар
  • 4 зърна карамфил
  • сол на вкус
  • 3 зърна черен пипер
  • 10 сушени сини сливи
  • сушени ябъллки или круши
  • 15 череши или стафиди
  • 2 с.л. брашно
  • 1 ч.ч. подсладена сметана
  • 1 ч.л. захар
  • ½ ч.ч. оцет

Начин на приготвяне:

1. Сложете оцета в неметална купа и прибавете кръвта от птицата (или използвайте прясна свинска кръв). Оцетът ще предотврати съсирването.

2. Покрийте с вода вътрешностите на птицата и оставете да заври заедно с ребрата. Отстранете нечистата пяна.

3. Сложете подправките, целината, лука и магданоза в марля и потопете в супата.

4. Варете на бавен огън почти до готовност - около 2 ч.

5. Извадете пакетчето с подправките и прибавете плодовете. Варете още ½ час.

6. Смесете брашното с ½ ч.ч. от оцета, прибавете 3 с.л. от бульона на супата и излейте при самата супа, като разбърквате непрекъснато.

7. Прибавете захарта и сметаната и оставете да заври.

8. Поднесете с яйчено фиде или картофени дъмплинги.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 ч. 30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта