Регистрация

Плодов пай с банани, ябълки и круши



Плодов пай с банани, ябълки и круши
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1391

Сладък пай с плодове и карамелена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Плодовите пайове са идеална закуска и начин да използвате застояващите плодове във фруктиерата. Тези сладкиши могат да бъдат много красиви и елегантни или пък да пленяват с непринудеността на визията си, съчетана с приятен вкус. Ако не се гласите за изложба, ето една лесна рецепта за пай от маслено тесто с плодове и карамелизирана захар.

Първо се прави тестото, като се изпускат някои от пипкавите стъпки на готвене, традиционни за оригиналните пайове. Брашното се пресява в тава, добавя се масло от хладилника, захар и едно яйце. Меси се до получаването на твърдо нелепнещо тесто, което се разтила по дъното и стените на намаслена тавичка. Пече се за 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

През това време плодове по избор в количество по избор се режат на кубчета. Можете да използвате ябълки, банани и круши, само едно от изброените или да разнообразите с ягоди, боровинки, сини сливи, обелени праскови. Всичко е въпрос на вкус, сезон и наличност. Плодовете се смесват с галета и захар, по желание ванилия или канела и се разпределят върху запечения блат. Поръсват се щедро със захар и сладкишът се допича за още 20-30 минути.

След изваждане можете да покапете с мед, да поръсите с пудра захар и да поднесете със сладолед или разбита заквасена сметана с мед или пудра захар.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта