Регистрация

Плодов пай с бадеми

Плодов пай с бадеми
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3409

Сладък пай с портокали, ябълки и круши.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 грама брашно
  • 1/4 чаена лъжичка сол
  • 100 грама масло
  • 40 мл студена вода

За плодовия пълнеж:

  • 1 ябълка, обелена, изчистена и нарязана
  • 1 круша, обелена, изчистена и нарязана
  • 1/2 чаша сушени плодове
  • сок от 1 портокал
  • 1/2 чаша бяло вино
  • 3 супена лъжица ябълков сайдер
  • 3 супена лъжица захар
  • 1/4 чаена лъжичка канела на прах

За декорацията:

  • 3 супени лъжици мляни бадеми
  • 1 супена лъжица брашно
  • 2 супени лъжици овесени ядки
  • 30 грама масло
  • 1 супена лъжица пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Пригответе тестото за пай: Смесете брашното и солта. Сложете внимателно маслото и го разбъркайте, така че да се получат големи бучки. Добавете достатъчно вода, за да замесите тестото добре. Увийте тестото в стреч фолио  и го оставете за около 20 минути в хладилник. Загрейте добре фурната до 180 градуса. Разстелете добре тестото в тава и го печете около 20 минути.

2. Пригответе плънката: Смесете всички съставки в тенджера и я сложете на котлона да ври. Оставете да сместа да къкри на котлона около 15 минути. докато плодовете омекнат, а сиропът се сгъсти. Махнете от котлона.

3. Да приготвим декорацията: Смесете мляни бадеми, брашно и овес с малко масло и разбъркайте добре.

4. Загрейте добре фурната до 200 градуса. Върху тестото в тавата за печене изсипете всички плодове, а отгоре размажете равномерно бадемовата смес. Най-отгоре поръсете с пудра захар. Печете около 15 минути до златистокафяво.

5. Поднесете вашия пай докато е топъл, гарниран с няколко лъжици сладолед или бита сметана.
За плодовата плънка може да използвате около ½ купичка сушени плодове /смокини, боровинки, кайсии, череши/



Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта