Плодов кейк с ябълки и ревен
Хрупкав кейк с плодове и канела.
Необходими продукти:
За тестото:
- 1/2 чаша мляко
- 1/2 чаша захар
- 100 грама масло
- 2 яйца
- 25 грама мая или друг набухвател
- 2 купички пшенично брашно
За овкусяване и декорация:
- 2 изчистени, обелени и нарязани на кубчета ябълки
- 1 стебло обелен и нарязан ревен
- 1 чаена лъжичка канела
- захар на кристали
Начин на приготвяне:
1. Разтопете масло в дълбок съд, добавете млякото и захарта, бъркайте докато захарта се разтопи. Охладете, добавете яйцата и набухвателя, разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
2. Оставете да престои за през нощта или минимум 6 часа,
3. Сипете брашното постепенно, до сгъстяване на сместа до гъсто тесто, омесете го добре.
4. Сложете тестото в тавата за печене, отгоре поръсете с плодове и канела.
5. Печете в предварително загрята фурна с температура 180 градуса.
6. Кейкът е готов, ако извадите клечката, която пъхнете по средата на тестото суха, без да има полепнало тесто по нея.
7. Сервирайте кейка поръсен със захар на кристали.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ