Регистрация

Плодов кейк с ябълки и ревен

Плодов кейк с ябълки и ревен
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 5398

Хрупкав кейк с плодове и канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 1/2 чаша мляко
  • 1/2 чаша захар
  • 100 грама масло
  • 2 яйца
  • 25 грама мая или друг набухвател
  • 2 купички пшенично брашно

За овкусяване и декорация:

  • 2 изчистени, обелени и нарязани на кубчета ябълки
  • 1 стебло обелен и нарязан ревен
  • 1 чаена лъжичка канела
  • захар на кристали

Начин на приготвяне:

1. Разтопете масло в дълбок съд, добавете млякото и захарта, бъркайте докато захарта се разтопи. Охладете, добавете яйцата и набухвателя, разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

2. Оставете да престои за през нощта или минимум 6 часа,

3. Сипете брашното постепенно, до сгъстяване на сместа до гъсто тесто, омесете го добре.

4. Сложете тестото в тавата за печене, отгоре поръсете с плодове и канела.

5. Печете в предварително загрята фурна с температура 180 градуса.

6. Кейкът е готов, ако извадите клечката, която пъхнете по средата на тестото суха, без да има полепнало тесто по нея.

7. Сервирайте кейка поръсен със захар на кристали.


Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта