Регистрация

Пица Чико с месо, топено сирене и гъби

Пица Чико с месо, топено сирене и гъби
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 3302

Домашна пица с готово тесто, леберкез, печурки и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Правенето на тесто за пица е цяла наука. Аз нямам звание в нея и затова ползвам малък трик, който до сега винаги ми е носел добри кулинарни резултати. Не правя сам тестото си, а  купувам готово и използвам въпросния трик, който го прави добро и консуматорите мои приятели винаги са доволни. Научих го от моя приятел бат Мирко - голям табиатлия и добър кулинар.

Необходими продукти:

  • 1 готово тесто за пица
  • сол
  • пудра захар
  • брашно
  • леберкез
  • 3 парчета топено натурално сирене
  • 5 гъби печурки
  • 1 глава червен лук
  • 1 кутия царевица
  • 100 г кашкавал
  • шарена сол
  • чубрица
  • къри
  • 100 мл готварска сметана
  • олио

Начин на приготвяне:

Взимате голяма дъска и точилка, подготвяте си тава за пицата, която хубаво намазнявате, за да не ви се залепи при печенето. Сега правим въпросния трик – на дъската смесвате 1 с.л. брашно, 1 ч.л. пудра захар и шипка сол. Разстилате ги и после започвате да месите готовото тесто с получената смес, можете да добавите още една доза в процеса на замесване. След това правите топка, поставяте я в средата на дъската и започвате да точите пицата във всички посоки, за да получите голяма и тънка елипса колкото големината на вашата тава. Ако тестото ви е много като обем, го разделете на 2 части.

Нареждате подобно на слънчеви лъчи колбаса, нарязан на тънки лентички, после между тях слагате нарязания на тънки филийки лук, после нарязаните на шайби гъби, след това равномерно по цялата пица разстилате царевицата. После разстилате нарязаните на ситно парченца топено сирене. След това разсипвате сметаната обилно навсякъде по пицата. Поръсвате с подправките – сол, шарена сол, ронена чубрица и къри. Последната фаза преди да печете, е обилното поръсване на пицата с настъргания кашкавал, който да я запечати при печенето. Пече се в средата на фурна на 220 градуса с вентилатор. 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта