Регистрация

Пица с блат от варен ориз и пилешко



Пица с блат от варен ориз и пилешко
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 1391

Фритата с пилешко, ориз и моцарела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Подобие на пица, но безглутенова - с блат от варен ориз с яйца и топинг от месо с моцарела и див лук прави Ути Бъчваров, за да предложи лесно и вкусно основно. Време отнема варенето на пилешките бутчета, затова можете да свършите тази работа от предишната вечер. Заливате бутчетата с вода и ако мислите да ползвате бульона, добавете в него зърна бахар, черен пипер и дафинов лист. След като кипне, оставете да ври 30-тина минути и махнете от огъня.

Оризът се сварява според описанието на опаковката. Можете да го оставите леко ал денте. В купа се разбиват яйцата, после се добавя и оризът към тях и се разбърква, подправено със сол и пипер. В тиган с огнеупорна дръжка се разтапя масло. Добавя се чесънче и се оставя да зацвърчи на котлона. Излива се блатът и се оставя да се запече. А през това време се включва фурната, за да загрее на силен градус.

Преди да приберем фритатат вътре, за да се запече и отгоре, подреждаме топинга - накъсаното месо от пилешки бутчета, разполовени чери домати, накъсана моцарела и див или пресен лук. Можете да импровизирате с топинга като си изберете колбас или различни сирена. А след 10-15 минути ястието е готово.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта