Регистрация

Пица от бутер тесто с бекон и картофи

Пица от бутер тесто с бекон и картофи
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1434

Пица с блат от бутер тесто, покрито с колбас, кашкавал, домати и картофени хапки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 картофа
  • сол и пипер
  • сух риган или сух розмарин - около 2/3 ч.л., но може и повече
  • 1 скилдика чесън
  • 3 с.л. олио или зехтин за готвене
  • 2 с.л. доматен сос или салца
  • 1 ч.л. босилек
  • 1 домат
  • 80 г кашкавал или друго твърдо сирене по желание
  • 200-250 г бутер тесто (1/2 опаковка)
  • 100-120 г бекон
  • 1-2 с.л. галета по желание
  • листа копър по желание

Начин на приготвяне:

1. Картофите сварете или запечете на фурна с обелката. След това обелете и нарежете на неголеми кубчета. Прехвърлете в купа, поръсете със сол, пипер, риган или розмарин. Добавете намачкана скилидка чесън и залейте с олиото. Разбъркайте.

2. Изберете си тава - приблизителни размери 27х19 е подходяща за тези количества. Отрежете си правоъгълник от бутер тестото и го разточете малко по-голям от тавата. Не забравяйте да набрашните плота, за да не лепне. След това прехвърлете в тавата и оформете неголям борд по страните.

3. Намажете тестото отгоре с доматения сос и поръсете босилека. След това разпределете лентите бекон.

4. Нарежете домата на кубчета и поръсете. После поръсете и картофите.

5. Кашкавала можете да рендосате или да нарежете на малки парченца. Поръсете го, а след това ръснете и галета по желание, за да се получи коричка с хрупкави трохи.

6. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25 минути.

7. След изваждане поръсете с пресни листенца копър по желание, разделете на 2 или 3 напречни парчета и хапнете.

 

Източник: YouTube/Кулинарка

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта