Регистрация

Пица Асорти с два вида колбас

Пица Асорти с два вида колбас
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1771

Пица с домашно тесто и покривка от месо с кашкавал и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 1/3 ч.ч. вода
  • 1 ч.л. суха мая
  • 1 ч.л. мед
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 ч.ч. брашно

За плънката:

  • 1 домат
  • 1 патладжан
  • 1 тиквичка
  • 3 с.л. доматена салца (или кетчуп)
  • 1 сладка чушка
  • 50 г шунка
  • 50 г бекон
  • 100 г кашкавал (или моцарела)
  • подправки на вкус - сминдух, сол, лют пипер, босилек
  • сосове - майонеза, кетчуп, горчица

Начин на приготвяне:

1. В 1/3 ч.ч. хладка вода разтворете меда и маята. Оставете за 10 минути да шупне.

2. Пресейте брашното и добавете в него маята и зехтина. Замесете гладко тесто, което не се лепи. Ако е необходимо, добавете още вода или зехтин. Оставете да втаса.

3. Нарежете си колбаса и зеленчуците на предпочитани от вас парчета. Добре е зеленчуците да са на по-големи късчета.

4. Нарязания патладжан осолете и оставете за 10-тина минути да пусне горчивината си. След това отмийте под течаща вода.

5. Разстелете тестото в намазнена голяма тава или 2 по-малки. Намажете с доматения концентрат и поръсете с подправки. Отгоре резпределете месото и зеленчуците (без кашкавала).

6. Пуснете да се пече в по-долната част на загрята максимално фурна. Щом видите, че крайщата покафеняват, извадете пицата.

7. Рендосайте кашкавала и поръсете отгоре или наредете моцарелата, нарязана на кръгчета. Върнете във фурната колкото да се запече.

8. Поднесете с любимия сос и листенца пресен босилек по желание.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта