Регистрация

Питки с плънка от крем сирене

Питки с плънка от крем сирене
Лесно   |   Порции 16 мини питки   |   Видяна: 1823

Пълнени хлебчета с подсладено крем сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 1/4 ч.ч. топла вода
  • 2,5 ч.л. суха мая
  • 2 с.л. захар
  • 4 ч.ч. брашно
  • 1,5 ч.л. сол
  • 30 г масло
  • 1,5 ч.ч. мляко
  • 1 яйце

За плънката:

  • 100 г крема сирене Филаделфия
  • 50 г пудра захар
  • 1 пакет ванилова захар или 2 ванилови есенции
  • мляко за намазване

Начин на приготвяне:

1. Шупнете маята с 1 ч.л. захар в 1/4 ч.ч. топла вода (около 40 градуса, но не по-загрята).

2. С миксер разбийте маслото на стайна температура с 2 с.л. захар и солта. Добавете 1,5 ч.ч. мляко, яйцето и готовата мая.

3. Постепенно вкарайте брашното в сместа. Ще ви се наложи вече да месите на ръка. Месете поне 5 минути след като се образува еластично и нелепнещо тесто. Така ще се окисли по-добре.

4. После оформете на топка, прехвърлете в намазнена купа, намажете с малко олио отгоре и оставете да втасва на топло за минимум час. Трябва да удвои обема си.

5. Направете си плънката, като разбиете крем сиренето с пудрата захар и ванилията. Приберете в хладилник за половин час.

6. Премесете тестото и от него оформете малки питки с размер на топче за голф. Получават се 14-16 питчици. Пуснете фурната да загрява на 200 градуса.

7. С палец натиснете всяка топчица така, че да се образува ямка, сложете в нея част от крема и загърнете със страниците, така че да се покрие напълно.

8. Подредете питките в тавичка, намажете ги с мляко и ги пуснете да се пекат за 20-25 минути докато хванат апетитна коричка.

9. Извадете и покрийте с кърпа да се отпуснат. След 10-тина минути са готови за хапване.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта