Питателно италианско задушено с калмари
Лесно | Порции 2
| Видяна: 2942
Кускус, домати, бамя и калмари се смесват във вкусна италианска рецепта.
Необходими продукти:
- 200 г калмари, почистени и нарязани
- 6 бр. средно голяма бамя, с отрязан връх и нарязани
- 400 гр домати от консерва, нарязани
- 2 скилидки чесън, нарязани
- 1 с.л. каперси
- 1 ч.л. сух риган
- 1 чаша кускус, ориз или ризото
- лук скалион за украса
- чист зехтин
- морска сол
- черен пипер
- чисто олио или чили олио
Начин на приготвяне:
1. В средно голям дълбок тиган, задушете чесъна и бамята с малко чист зехтин, докато чесъна покафенее. Овкусете по желание.
2. Добавете доматите, каперси, ригана и оставете да заврат. Нека къкрят 10 минути.
3. Добавете кускуса и калмарите. Оставете да къкрят още 10 минути.
4. Овкусете и сервирайте с чисто олио и лук скалион. Чудесно се получава с добавка хляб.
Най-важните съставки
бамя, калмари, каперси, консерва домати, кус-кус, лук скалион, морска сол, олио, ориз, риган, ризото, черен пипер, чесън, чили олио
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ