Регистрация

Пироги с масло и месо

Пироги с масло и месо
Трудно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 4229

Пироги с пълнеж от бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 1 1/2 ч.ч. хладка вода
  • 1/2 ч.ч. + 1 с.л. гранулирана захар
  • 1 с.л. активна суха мая или 2 ч.л. инстантна мая
  • 1 1/2 ч.л. сол
  • 1 с.л. подобрител за тесто (по желание)
  • 5 - 6 ч.ч. неизбелвано универсално брашно
  • 1/2 ч.ч. (1 бучка) неосолено масло, размекнато

За плънката:

  • 4 резена бекон
  • 1 с.л. масло
  • 1 средна глава лук, наситнен
  • 450 г шунка, нарязана на кубчета от по 0,6 см (2 ч.ч.)
  • 1 ч.л. семена кимион
  • 1 ч.л. черен пипер (или на вкус)

За глазиране:

  • 1 яйце, леко разбито с 1 с.л. вода

Начин на приготвяне:

На тестото:

1. В малка купа, разтворете маята и 1 с.л. захар в 1/2 ч.ч. от водата и заделете. Ако използвате инстантна мая, просто я смесете с брашното.

2. В голяма купа смесете останалата захар със солта и 2 1/2 ч.ч. от брашното. Нарежете маслото и го добавете и след това сложете и сместа с маята.

3. Разбъркайте с достатъчно количество от останалото брашно, така че да се получи меко тесто. Омесете тестото върху леко набрашнена работна повърхност, докато стане меко и еластично - около 5 мин.

4. Сложете тестото в голяма намаслена купа, като го завъртите, така че да се покрие с мазнина от всички страни. Покрийте с найлоново фолио и оставете да втаса докато удвои обема си - около 1 1/2 ч. През това време пригответе плънката.

5. В малък тиган на умерен огън изпържете бекона. Отцедете от мазнината и го нарежете. Заделете.

6. Сотирайте лука в маслото до омекване, като внимавате да не изгори.

7. Прибавете шунката и разбъркайте, докато се смеси с лука.

8. Прибавете кимиона, пипера и бекона и свалете от огъня.

На пирогите:

1. Разточете тестото и го разделете на 4 парчета.

2. Вземете едното парче (покрийте останалите с найлоново фолио, докато работите с това) и го разточете на кръг с дебелина 0,3 см. Ако е прекалено еластично и се разботи трудно, го оставете да престои 5 мин. и разточете след това или използвайте подобрител за тесто.

3. Изрежете кръгове с чаша с диаметър 5 - 6 см.

4. Сложете по 1 ч.л. от плънката във всеки кръг и сгънете наполовина, така че да се получи полумесец. Прищипете хубаво краищата.

5. Сложете пирогите в намаслена или постлана с пергаментова хартия тавичка.

6. Оформете ги на полумесеци и намажете с разбития белтък.

7. Печете в в предварително загрята на 190ºС фурна за 10 - 15 мин. или до златисто-кафяво.

8. Извадете от фурната и охладете върху решетка.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта