Регистрация

Пиле Фахита - джобчета от пилешки гърди

Пиле Фахита - джобчета от пилешки гърди
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1146

Пълнени пилешки гърди с чушки, лук и крем сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 с.л. олио
  • 1 голяма червена чушка
  • 1 голяма зелена чушка
  • 1 голяма жълта чушка
  • 1 глава лук
  • сол и пипер на вкус
  • 1 опаковка крем сирене
  • 100 г чедър
  • 50 г пепър джак по желание
  • 3 пилешки гърди (единични половинки)
  • чили на прах
  • кимион
  • чесън на прах

Начин на приготвяне:

1. Чушките нарежете на кубчета, а лука на тънки полумесеци. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган и задушете в тях чушките и лука докато омекнат.

2. Прехвърлете съдържанието на тигана в купа, овкусете със сол и пипер, добавете крем сиренето, рендосания чедър и сирене пепър джак по желание. Разбъркайте.

3. Пилешките гърди изсипете в купа, поръсете със сол, пипер, чили и чесън на прах и смлян кимион. Обтрийте хубаво.

4. Направете надлъжен прорез в пилешка гърда и напълнете оформеното джобче с част от зеленчуковата смес. Повторете и с останалите две парчета месо.

5. В тиган сгорещете 2 с.л. олио и подредете месата. Гответе по 5 минути от страна.

6. Сервирайте с майонезен или чеснов сос и гарнитура от зеленчуци.

Източник: YouTube/Tasty

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта