Регистрация

Пиле с ориз по испански

Пиле с ориз по испански
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 4935

Пиле с ориз, каквото не сте готвили досега.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 обезкостени пилешки гърди и 4 бутчета с кожата и кокалите
  • 4 супени лъжици зехтин
  • сол и прясно смлян черен пипер
  • 1 супена лъжица млян кимион
  • 1 супена лъжица сух риган
  • 2 чаени лъжички сладък червен пипер
  • 1/2 чаена лъжичка пипер кайен
  • 450 гр. чоризо (или друг вид наденички по избор) на резенчета по 2.5 см
  • 1 голяма глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 червена чушка без семки и нарязана
  • 2 дафинови листа
  • 2 чаши дълъг ориз
  • 1 консерва цели домати със сока им (намачкайте на ръка)
  • 3 чаши пилешки бульон
  • 1 чаша маслини с чушка

За зелената салца:

  • 1 чушка халапеньо
  • 1/4 чаша пресни листа кориандър
  • 1/4 чаша бланширани бадеми
  • 1/2 чаша зехтин
  • 1 лайм

Начин на приготвяне:

1. Предварително загрейте фурната на 180 градуса.

2. Измийте парчетата пиле и подсушете внимателно. В малка купичка смесете 2 супени лъжици олио, сол, пипер, кимион, риган, червен пипер и кайен пипер. Намажете всяко от парчетата с тази паста и ги оставете така за поне 20 минути да добият от вкуса на подправките.

3. В голяма тенджера с капак загрейте останалите 2 лъжици олио. Изпържете чоризото на среден огън докато стане хрупкаво и почервенее. С помощта на решетъчна лъжица извадете наденичката и подсушете на салфетки. Сложете пилето в тенджерата с кожата надолу и запържете от всички страни за около 10 минути. Извадете от съда и оставете настрани. Пригответе софрито като задушите лука, чесъна, чушката и давиновия лист докато зеленчуците не са толкова меки, че да почнат да се разпадат. Добавете ориза и объркайте добре.

4. Сложете доматите и бульона, овкусете със сол и пипер. Върнете пилето и наденичките обратно в тенджерата. Оставете да къкри около 5 минути. Внимавайте ориза ви да не загори на дъното! Покрийте съда и преместете във фурната. Печете за 20 минути или докато пилето е готово и оризът омекне и поеме цялата течност. Поръсете с маслините преди сервиране. 

За зелената салца:

1. В блендер разбийте всички съставки докато се получи груба паста. Поднесете с пилето.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта