Регистрация

Пиле с ориз по индийски

Пиле с ориз по индийски
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 5657

Пилешки гърди с ориз, ядки и царевица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г ориз
  • 1 бр пилешки гърди
  • 2-3 скилидки чесън, счукани
  • 1 морков
  • 1 ябълка
  • 1 средно голяма краставица
  • 1 червена чушка камба
  • ½ стрък праз лук (само перата)
  • 50-100 г стафиди
  • 1 консерва сладка царевица (по желание)
  • 500 мл зеленчуков бульон
  • 2 с.л. жълто къри на прах
  • сол и черен пипер
  • растително олио

Начин на приготвяне:

1. Сварете ориза, изцедете водата и го измийте със студена вода. Оставете го настрана.

2. Сварете пилешките гърди и ги нарежете на малки хапки. Изсипете 2 с.л. олио в тиган заедно с 1 с.л. къри на прах и пържете пилето, докато стане хрупкаво. Добавете също сол и черен пипер.

3. Счукайте чесъна и го сложете в купа. Когато пилето е готово, смесете го с чесъна и оставете настрана.

4. Към останалата в тигана смес изсипете още малко олио и добавете зеленчуците, които сте нарязали на малки кубчета или кръгчета. Изсипете ги в следната последователност: лук, праз, морков и чушка. След като омекнат, добавете ябълката и краставицата (нарязани на кубчета), разбъркайте и излейте зеленчуковия бульон, като добавите още 1 с.л. къри на прах и стафидите. Оставете всичко да къкри, докато цялата течност се изпари. Не забравяйте да поръсите със сол и черен пипер, тъй като ястието трябва да бъде пикантно.

5. Смесете зеленчуците с ориза, добавете пилешкото и една консерва царевица.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта