Регистрация

Пиле с лиций и пет подправки

Пиле с лиций и пет подправки
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3050

Пилешки бутчета по китайски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г (или 4 порции) пилешки бутчета
  • 2 с.л. сушен лиций (нарича се още мерджан и се продава в сушен вариант в билкарниците; ако не го намерите, можете да го пропуснете)
  • 2 скилидки чесън, нарязан на филийки
  • 1/2 с.л. зехтин
  • 2 шепа листа кориандър (по желание)

За маринатата:

  • 2 ч.л. джинджифил, счукан
  • 2 ч.л. чесън, счукан
  • 1 с.л. китайски оризово вино (мирин; по желание)
  • 1 ч.л. светъл соев сос
  • 1 ч.л. сос от стриди
  • 1/4 ч.л. китайска суха подправка "Пет подправки"
  • 1/4 ч.л. къри на прах
  • 1 с.л. гъст карамелен сос (топинг за сладоледи)

Начин на приготвяне:

1. Смесете продуктите за маринатата и покрийте хубаво пилешкото. Оставете в хладилника, покрито с найлоново фолио, да се маринова поне за час.

2. Накиснете лиция в купа с кипяща вода за поне 3 мин. до омекване. Отцедете и изстискайте излишната вода и заделете.

3. Сложете тенджерка на умерен огън и добавете зехтин. Сотирайте в сгорещената мазнина нарязания на филийки чесън за 2 мин. или до леко покафеняване.

4. Добавете пилешкото, едно по едно, след което налейте и останалата в купата марината.

5. Гответе по 3 - 4 мин. от всички страни, в зависимост от дебелината на парчетата. Ако е необходимо и по-дълго.

6. Сложете половината лиций и малко сусамово олио в съда и разбъркайте хубаво.

7. Поднесете с ориз и поръсено с листа кориандър и останалия лиций.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта