Регистрация

Пиле с лимон на бавен огън

Пиле с лимон на бавен огън
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2645

Пилешко с лимони и черен пипер.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пиле – около 1 кг
  • 3 лимона
  • 1 ч. л. подправка за пиле с черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Почистете пилето много добре: отстранете воденичката и излишната кожа и измийте с течаща студена вода – мийте, докато започне да тече бистра вода.

2. Изсушете пилето, като използвате кърпи за еднократна употреба.

3. Нарежете лимоните на четвъртинки и ги оставете настрана.

4. Сложете пилето в тенджера за бавно готвене – поставете го така, че гърдите да са от горната страна.

5. Изтискайте парчета лимон върху пилето, така че да го покриете с лимонов сок. Запазете корите.

6. Поставете лимонените кори във вътрешността на пилето.

7. Поръсете внимателно пилето с подправката.

8. Сложете да ври на бавен огън в продължение на 6 часа или варете 3 часа на по-висока температура.

Забележка: Това е чудесен начин да приготвите пиле за сандвичи и салати. Насладете се!

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 3-6 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта