Регистрация

Пиле с кориандър и кимион

Пиле с кориандър и кимион
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2908

Пикантно запържено пиле в пасирани зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 б пилешки гърди (може и 2)
  • 1 шепа пресен кориандър
  • 1 ч.л. кимион (смлян)
  • 1 ч.л. риган (сушен)
  • 1 ч.л. от босилек (сушен)
  • 2 скилидки чесън
  • сол и пипер
  • червен пипер на люспи или пресни червени люти чушки, нарязани на ситно
  • 1 средно голяма глава лук, нарязана на кубчета
  • зехтин
  • ¼ ч.ч. лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. Пасирайте всички съставки освен пилешкото месо и лука в блендер до получаването на кремообразна смес.

2. Намажете пилешкото месо с нея и го сложете в хладилника (можете да пристъпите към готвенето веднага).

3. Намажете дъното на уок или обикновен тиган с мазнина и запържете лука

4. Когато лукът стане прозрачен, прибавете пилешкото месо и го запържете до готовност.

5. Сервирайте с ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта