Регистрация

Пиле с корен от лотус, тиквички и гъби

Пиле с корен от лотус, тиквички и гъби
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 2416

Пилешки гърди със зеленчуци и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • корен от лотус, обелен и нарязан на филийки (можете да намерите корена в специализирани магазини за плод и зеленчук или в магазини за китайски подправки)
  • 3 бр. пилешки гърди, нарязани на филийки
  • тиквички, нарязани на филийки
  • гъби, нарязани на филийки
  • 4 скилидки чесън, ситно нарязан на филийки
  • див лук, нарязан
  • 3 стръка зелен лук, нарязан на филийки
  • соев сос
  • захар
  • зехтин
  • вода
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете олио и сотирайте половината чесън и всички гъби със сол на вкус. Когато гъбите омекнат, ги извадете от тигана и ги сложете в гевгир, за да се отцеди излишната течност.

2. В същия съд, добавете останалия чесън и тиквичките. Когато тиквичките покафенеят, ги извадете и ги сложете при гъбите в гевгира.

3. Пак в същия тиган, налейте още олио и сотирайте пилешкото, дивия лук и половината нарязан на филийки зелен лук. Добавете соев сос и захар на вкус.

4. Преди пилешкото да се сготви напълно, добавете корена лотус с 1/4 ч.ч. вода. Покрийте и оставете да къкри 3 мин.

5. Свалете от огъня. Прибавете запържените тиквички, гъбите и останалия зелен лук.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта