Регистрация

Пиле с гофрети

Пиле с гофрети
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 3414

Пиле, поднесено върху гофрети.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За пилето:

  • 1 крехко пиле, нарязано на 8 парчета
  • 2 с. л. сол кошер
  • 2 с. л. унгарски червен пипер
  • 2 ч. л. чесън на прах
  • 2 ч. ч. нискомаслена суроватка
  • 2 ч. л. много лют пипер
  • брашно (за запържване)
  • зеленчукова мазнина (марка Crisco)

За гофретите:

  • 115 г бяло брашно
  • 115 г пълнозърнесто брашно
  • 1 с. л. захар
  • 2 ч. л. бакпулвер
  • щипка сол
  • 3 яйца
  • 1 1/2 ч. ч. мляко
  • зеленчуково олио 

Начин на приготвяне:

На пилето:
1. Поставете 8-те парчета пилешко в покрит съд и залейте пилето със суроватката. Сложете капака и оставете в хладилника за 12-24 часа.

2. Бавно разтопете на ниска температура растителната мазнина, колкото да покрие на 0.3 см дъното на 30-сантиметров тиган. Щом мазнината се разтопи, започнете да повишавате температурата до 160 С. 

3. Оцедете пилето в гевгир. Смесете солта, червения пипер, чесъна на прах и лютия пипер. Обилно подправете пилето с тази смес. Оваляйте месото в брашно, като изтръскайте излишното.

4. Сложете пилето в тигана с кожата надолу. Подредете горните бутчета в средата, гърдите и долните бутчетата по ръба на тигана. Олиото трябва да стига до половината на тигана. Изпържете пилето до златисто-кафяво от всяка страна около 10-12 минути. Вътрешната температура трябва да е около 180 градуса.

5. Отцедете пилето върху решетка над плитка тава. Не отцеждайте върху вестник или хартия.

6. Ако няма да сервирате веднага, можете да покриете не много плътно месото с кухненско фолио, но не го държте в топла фурна, особено ако е газова.

На гофретите:


1. Смесете сухите съставки в купа. Разбийте яйцата, млякото и олиото в друга купа, докато се хомогенизират. Прибавете сухите продукти и бъркайте докато повечето бучки изчезнат. Оставете течното тесто да почине поне 30 минути. Изсипете 1/2 ч. ч. от сместа в сгорещен гофретник. Печете до желаната готовност. Гарнирайте с пудра захар по желание.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта