Регистрация

Пиле с глазура от черен оцет

Пиле с глазура от черен оцет
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2184

Пържено пиле с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За пилето:

  • 500 г филе от пилешки бутчета, обезкостено и без кожата
  • саке
  • нарязан чесън или чесън на прах
  • бял пипер
  • царевично брашно и обикновено брашно

За глазурата:

  • черен оризов оцет
  • захар
  • соев сос

За поднасяне:

  •  сос тартар

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте месото в саке, чесън на прах и бял пипер за около 1/2 час.

2. Пресейте равни части царевично и обикновено брашно и овкусете хубаво със сол и бял пипер.

3. Докато се маринова пилешкото, пригответе глазурата, като сложите в малка тенджера няколко с.л. черен оцет, около 1 с.л. соев сос и 1 с.л. захар. Добавете малко зеленчуково олио и вода и оставете да къкри до сгъстяване. Внимавайте да не изгори, когато захарта се карамелизира.

4. Междувременно сгорещете олио на умерен огън. За да се сготви месото са нужни около 6-8 мин., затова огънят трябва да е умерен и да не се препече коричката.

5. Оваляйте пилето в брашно и го сложете в горещото олио. Пилето е готово, когато изплува на повърхността и цветът му е златист - около 6 мин. или според дебелината на филетата. Заделете и оставете да престои няколко минути.

6. При поднасяне, полейте пилето с горещата глазура, нарежете и поднесете със сос тартар.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта