Регистрация

Пиле с вино, гъби, бекон и лук



Пиле с вино, гъби, бекон и лук
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1372

Пилешко по ловджийски със зеленчуци и винен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Тарикатско пиле по ловджийски показва Миро от канала Готвене за начинаещи като прави яхния от пилешки бутчета с гъби, грах, лук и сос от бяло вино и доматено пюре. Това е народна рецепта за пилешко, идеална за студеното време. А ако си поднесете ястието с варен ориз или картофено пюре, можете да изключите хляба за сервиране. Все пак сосът е толкова апетитен и неустоим, че трябва да се топне с нещо.

Първо бутчетата се почистват и разполовяват. Поръсват се със сол и пипер. Гъбите се режат на едро, лукът се наситнява, а беконът се превръща в малки ароматни кубчета. В тиган и тенджера се сгорещяват по 20 мл олио и 10 г масло. В тигана се запечатват бутчетата, а в тенджерата се пържи лукът. След като бутчетата хванат коричка, се изваждат и на тяхно място се запържват първо бекона, след 2-3 минути към него идват и гъбите. Овкусяват се със сол и пипер. После към лука се добавят 1-2 с.л. доматена паста, 1 с.л. червен пипер и 50 мл бяло вино. Като закъкри, се добавя дафинов лист и се наливат около 400 мл вода или пилешки бульон. Бутчета, бекон и гъби отиват в тенджерата. Захлупва се с капак и се оставя да къкри 30 минути.

За сгъстяване на апетитната пилешка яхния се разтопяват 30 грама масло в касерола и в него се запържват 30 г брашно. Налива се от бульона на ястието и после полученият сгъстител се добавя към основното. Оставя се отново да закъкри. А след това можете да прибавите грах по желание и да поръсите с нарязани на едро листа магданоз. След още 8-10 минути ястието е готово. Сервирайте си го с хляб или гарнитура по желание. Ако не пазите стройността на талията можете да поднесете и гарнитура, и насъщен.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта