Регистрация

Пиле с босилек по тайландски

Пиле с босилек по тайландски
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 5532

Люти пилешки хапки с чили.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г пилешки гърди
  • червена чушка
  • зелен (пресен) чесън
  • прясно чили
  • чили паста или чили сос
  • джинджифил
  • чесън
  • лимонова трева (може и сушена)
  • сусамово олио (или от гроздови семки)
  • соев сос
  • лайм
  • пресен босилек (около шепа)
  • кашу

Начин на приготвяне:

1. Счукайте скилидка чесън, парче джинджифил, чилито, кората на половин лайм и малко сусамово олио в саханче на паста. Нарежете пилешкото и го овкусете с чили соса. Оставете в хладилника за известно време.

2. Сгорещете олио в уока и запържете до омекване червената чушка, след това добавете месото. Разбъркайте и добавете чили бобената паста и соев сос на вкус. Добавете няколко стръка лимонова трева и овкусете със сол и бял пипер.

3. Добавете нарязан пресен чесън и кашу. Разбъркайте за още около минута. Ако предпочитате ястие с повече сос, преди да добавите пресния чесън и кашуто, налейте 1/2 ч.ч. пилешки бульон.

4. Извадете стръковете лимонова трева и изключете огъня. Поръсете с малко едро накъсани листа босилек.

5. Поръсете със сок от лайм или зехтин и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта