Регистрация

Пиле Сюрприз с вино, гъби и домати



Пиле Сюрприз с вино, гъби и домати
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 869

Пилешко филе с вино, маслини, печурки и чери домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пилешко Сюрприз - рецепта, която по традиция се готви с гърди, но любителите на сочни мръвки предпочитат с обезкостено бутче, което е по-мазничко. Вие избирате коя част от птицата да използвате, а начинът на направа е показан в канала Всегда Вкусно.

Първо пилешкото месо се запечатва в малко мазнина в тенджерка, след това се върти на по-нисък огън, за да се доготви. Задушава се в бяло вино и щом алкохолът се изпари, месото се изважда от съда. На негово място идват наситнените чесън и лют чушле, после и маслини, следват разполовени чери домати, а след тях и гъби. Рагуто се залива с бульон, овкусява се със сол и пипер и се оставя да покъкри.

Няколко минути преди финала на готвенето се добавят листенца магданоз и пилешкото се връща в съда върху другите продукти. Задушава се още 5-6 минути и е готово за сервиране - канапе от зеленчуците, отгоре мръвка, заливка от соса на готвенето и за финал сол, пипер и капки зехтин. Елегантно, лесно и вкусно. Ето и списък с точните размери на продуктите и сттпките на направа.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта