Регистрация

Пиле със спагети и гъби

Пиле със спагети и гъби
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 3715

Пиле със спагети и ароматни подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 650 г обезкостени пилешки гърди, без кожата, разполовени
  • 1/2 ч.ч. гранулиран подсладител
  • 3/4 ч.ч. соев сос
  • 3/4 ч.ч. мирин
  • 2 с.л. зеленчуково олио
  • 1 с.л. настърган пресен джинджифил
  • 3 моркова, нарязани на жулиени
  • 2 глава лук, нарязан на тънки филийки
  •  400 г нарязани бамбукови кълнове, отцедени (можете да ги замените с кълнове люцерина или соеви кълнове, които и се намират по-лесно)
  • 250 г пресни гъби, нарязани на филийки
  • 1 ч.ч. почистен и едро нарязан кресон
  • 1 пакет (250 г) оризови спагети, накиснати и нарязани на парчета от по 5 см

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешкото на хапки. Смесете в средна купа подсладителя, соевия сос и мирина. Разбъркайте хубаво и заделете.

2. В тиган или уок загрейте олиото на средно силен огън. Изстискайте сока от настъргания джинджифил в уока, прибавете настъргания джинджифил и запържете като разбърквате до покафеняване. Отстранете лентите джинджифил, увеличете огъня до силен и прибавете пилешкото. Овкусете със сместа от соевия сос и гответе още 2 мин.

3. Прибавете едно по едно морковите, лука, бамбуковите кълнове и кресона. Разбърквайте след добавянето на всяка съставка. Прибавете оризовите спагети, гответе като разбърквате за още около 3 мин. или до готовност.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта