Регистрация

Пиле салса за лятото

Пиле салса за лятото
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3558

Печено пилешко със сирене и зехтин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •  2 пилешки филета
  • 4 с.л. органична мека салса
  • 2 шепи сирене чедър
  • 2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Това е много освежаващо лятно ястие, а острият вкус на салсата действа чудесно, ако се чувствате уморени. Освен това, приготвянето е много просто, подходящо както за самостоятелна вечеря, така за когато имате гости.

1. Загрейте фурната на 200 градуса.

2. В голям тиган, загрейте олиото и запържете филетата от всяка страна, докато станат златисто кафяви. Това ще запечата сочността им вътре, и златистите парчета ще придобият приятен аромат и текстура, когато са готови.

3. Прехвърлете филетата във съд подходящ за фурна (ако може да използвате тигана, в който сте ги пържили, чудесно), сложете салсата. Изсипете отгоре щедро количество сирене и сложете във фурната за 20-30 минути.

Добър апетит!

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта