Регистрация

Пиле по индонезийски

Пиле по индонезийски
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2526

Пилешки гърди с чесън и фъстъчен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. соев сос
  • 1 с.л. захар
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1/4 ч.л. чесън на прах
  • 1/8 ч.л. черен пипер
  • 4 пилешки гърди, нарязани на хапки
  • 2 с.л. зехтин

За пикантния фъстъчен сос:

  • 1/4 ч.ч. нарязан на кубчета зелен лук
  • 2 с.л. зехтин
  • 1/2 ч.ч. гладко фъстъчено масло
  • 2 ч.ч. вода
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. захар
  • 1/4 ч.л. смлян джинджифил
  • 1/4 ч.л. чесън на прах
  • 1/8 ч.л. лют червен пипер

Начин на приготвяне:

1. Смесете соевия сос, захарта, лимоновия сок, чесъна на прах и пипера.

2. Прибавете пилешкото и мариновайте за 30 мин.

3. Забодете месото на дървени шишове и по желание намажете с олио.

4. Изпечете за 5 мин. на грила или в предварително сгорещен оребрен тиган.

5. Междувременно пригответе фъстъчения сос.

6. Сотирайте зеления лук в олио.

7. Свалете от огъня и прибавете фъстъченото масло.

8. Постепенно прибавете вода, след това останалите необходими продукти.

9. Варете на умерен огън, като разбърквате непрекъснато, докото заври.

10.  Намалете огъня и оставете да къкри, непокрито, за 5 мин., докато сосът се сгъсти достатъчно, че да покрива гърба на лъжица. Разбърквайте често.

11.  Поднесете пилешкото със соса за потапяне. Може да сервирате върху горещ варен ориз или спагети.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта