Регистрация

Пиле по индийски

Пиле по индийски
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 4456

Люто пиле с много подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За пилешката марината:

  • 1 ч.ч. обикновено кисело мляко
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 2 ч.л. смлян кимион
  • 2 ч.л. смлян червен пипер
  • 2 ч.л. прясно смлян черен пипер
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ч.л. сол
  • 1 парче джинджифил, накълцан ситно (1,5 смм дълъг) или 1 ч.л. джинджифил на прах
  • 680 г обезкостени пилешки гърди без кожата, нарязани на кубчета с големина ок. 2,50 см

За соса:

  • 1 с.л. неосолено масло
  • 2 скилидки чесън, накълцани ситно
  • 1 халапеньо чили, накълцано ситно
  • 2 ч.л. смлян кориандър
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. гарам масала
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 (226 г) консерва доматен сос
  • 1 ч.ч. сметана за разбиване
  • 1/4 ч.ч. ситно нарязан пресен кориандър

Начин на приготвяне:

1. Смесете киселото мляко, лимоновия сок, кимиона, червения пипер, черния пипер, канелата, солта и джинджифила в затваряща се найлонова торбичка, разклатете хубаво и оставете да престои 15 - 30 мин.

2. Сложете пилето в маринатата и оставете в хладилника за час или повече.

3. Набучете пилето на шишове (или сложете в оребрен тиган) и печете до готовност.

4. Разтопете маслото в голям дълбок тиган на среден огън, добавете чесъна и халапеньото; гответе 1 мин.

5. Добавете кориандъра, кимиона, червения пипер, гарам масалата и солта и разбъркайте.

6. Сипете доматения сос и оставете да къкри 15 мин. преди да добавите сметаната; Оставете да ври докато сосът се сгъсти около 5 мин.

7. Добавете изпеченото пилешко в соса и оставете да ври докато пилето се стопли.

8. Сервирайте върху ориз "Басмати" или върху наан (или роти, чапати, тортила или друго плоско хлебче).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта