Регистрация

Пиле по индийски

Пиле по индийски
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2235

Силно подправено пиле, залято с лют сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

Микс за подправяне:

  •   1 супена лъжица гарам масала (индийска подправка)
  •   2 чаени лъжици джинджифил
  •   ½ чаена лъжица кимион
  •   ¼ чаена лъжица лют червен пипер

Ястие:

  •   3 супени лъжици масло
  •   1 голяма глава лук, нарязана
  •   2 скилидки чесън, смлян
  •   2 супени лъжици доматено пюре
  •   400 грама доматен сок
  •   400 грама консерва с цели домати
  •   1 пиле, обезкостено и нарязано на парчета
  •   300 грама грах
  •   1/3 чаша разбита сметана

Начин на приготвяне:

1. Смесете добре съставките от микса за подправяне в малка купа и оставете настрана.

2. Разтопете маслото в тиган на средна температура. Добавете лука и рабърквайте периодично, докато започне да покафенява, за около 5 минути.

3. Прибавете чесъна, доматеното пюре и приготвения микс с подправки. Разбъркайте за около минута.

4. Добавете доматения сок и консервата с цели домати и парчетата пиле и разбъркайте добре.

5. Намалете температурата и оставете да къкри за около 10 минути, за да се напои пилето с подправките. Разбърквайте периодично.

6. Преместете пилешките парчета в съд за сервиране като го покриете, за да остане топло.

7. Към соса добавете сметаната и граха и разбъркайте добре, но не позволявайте да заври.

8. Полейте парчетата пиле обилно със соса. Сервирайте с варен ориз и арабска питка.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта