Регистрация

Пиле пармезан със зелена салата и лимон

Пиле пармезан със зелена салата и лимон
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2907

Мариновано пиле хрупка сред зеленчуци и пармезан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4-6 обезкостени пилешки гърди, без кожата
  • 1 чаша обикновено брашно
  • 1 ч.л. сол
  • половин ч.л. прясно смлян пипер
  • 2 големи яйца
  • 1 с.л. вода
  • 1 и ¼ овкусени сухи хлебни трохи
  • половин чаша настърган пармезан, плюс още за сервиране
  • неподсолено масло
  • зехтин
  • зелена салата достатъчна за 6 порции
  • лимонов оцет

За лимоновия оцет:

  • ¼ чаша прясно изстискан лимонов сок (2 лимона)
  • половин чаша зехтин
  • половин ч.л. сол
  • ¼ ч.л. прясно смлян пипер
  • разбийте всички съставки заедно в малка купа

Начин на приготвяне:

1. Начукайте пилешките гърди докато станат около 3 см дебели. Използвайте чукче за месо или точилка.

2. Смесете брашно, сол и пипер в широка чиния. В друг съд, разбийте яйцата с 1 с.л. вода. В трети съд, смесете хлебните трохи и половин чаша настърган пармезан. Набрашнете пилешките гърди от двете страни със сместа с брашно, после топнете от двете страни в яйчената смес и накрая оваляйте от двете страни в сместа с хлебни трохи, като натиснете леко.

3. Загрейте 1 с.л. масло и 1 с.л. ззехтин в голям тиган и задушете 2 или 3 пилешки гърди на средна температура от 2 до 3 минути от всяка страна, докато са готови. Добавете още масло и зехтин и изпържете останалите пилешки гърди. Сложете зелената салата с лимоновия оцет. До всяка пилешка пържола сложете за гарнитура щедра порция салата. Сервирайте с екстра пармезан.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта