Регистрация

Пиле кохита фахита и пържен боб

Пиле кохита фахита и пържен боб
Лесно   |   Порции 8   |   Видяна: 4705

Тортиля с пилешки гърди с подсладител и люти чушки, поднесени с бобена гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За фахита:

  • 450 г пилешки гърди, нарязани на парчета с размер 2.5 см
  • 2 чушки (камби), нарязани
  • 1 глава червен лук, нарязан на резени
  • 1¼ чашa магданоз, нарязан на ситно
  • 1/3 чаша олио от гроздови семена
  • 5 с. л. лимонов сок
  • 3 с. л. нектар от агаве (био подсладител, който се продава в магазините за диетични и диабетични храни)
  • 2 ч. л. сол кашер (или обикновена)
  • 1½ с. л. смлян кимион
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 1 ч. л. чили на прах
  • 1 с. л. лют червен пипер
  • 2 чушки халапеньо, смлени
  • 3 скилидки чесън, смлян
  • 8 царевични питки (тортили), с размер 20 см всяка, топли
  • 150 гр. сирене кохита, натрошено (тъй като се намира доста трудно на нашия пазар, можете да го замените с друго по ваш избор)

За боба:

  • консерва от 450 г пържен боб без мазнина
  • 1/2 чаша кориандър, млян
  • 2 скилидки чесън, смлени
  • сок от 1 лимон
  • кората от 2 лайма
  • 1/4 чаша лека заквасена сметана
  • кашерна сол (може и морска или обикновена)

Начин на приготвяне:

1. Смесете лъжичката чили на прах, чушките халапеньо, чесъна, червения пипер, кимиона, солта, лимоновия сок, нектара от агаве, олиото от гроздови семена, червения лук, чушките камби и магданоза в много голяма купа. Добавете пилешкто месо, покрийте и оставете да се маринова в продължение на поне 2 часа или през нощта.

2. Загрейте тигана на средна температура и добавете олиото за готвене. Изсипете маринованото пилешко месо и зеленчуците в тигана. Пържете в продължение на 5-7 минути, докато сокът от пилешкото месо се избистри, а зеленчуците леко омекнат.

3. Изсипете бобa в тиган, разбъркайте леко и включете котлона на средно висока температура. Пържете около 5-7 минути, докато бобът се сгорещи и се появат малки мехурчета. Накрая добавете магданоза, лимоновия сок и кора, и заквасената сметана, и бъркайте, докато се смесят с боба.

4. Сервирайте пилето върху тортила питките, като поръсите отгоре със сирене кохита. Добавете пържения боб отстрани за гарнитура.


Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта